maanantai 21. tammikuuta 2013

Peili heppahullulle

 
Tein serkulleni joululahjaksi peilin, ja koska hän pitää hevosista, peiliä pääsi koristamaan heponen. Ensimmäinen heppa, jonka ostin kirpparilta, osottautui ongelmalliseksi: sillä oli jalusta, jota ei saanut millään irti. Ajattelin kuitenkin aluksi käyttää sitä ja laittaa sen peilin päälle koristeeksi, siksi valitsin hyvin jykevät kehykset.

Ehdin jo kasata pelin valmiiksi ja maalata hevosen kullan väriseksi maaliöljyllä, johon sekoitin sormikultaa, kunnes tajusin kuinka vaikea olisi kuljettaa peiliä, jonka päällä keikkuu hevonen (peili piti saada ehjänä Lahdesta Joensuuhun). Huomasin myös liian myöhään kuinka hitaasti maaliöljy kuivuu: hevonen ei olisi ikinä kuivunut ajoissa.

Siispä päätin syventää peiliä pastellilistalla ja panna hevosen peilin sisään! Peili olisi helpompi kuljettaa ja kivemman näköinenkin. Kävin siis ostamassa uuden hevosen, tällä kertaa BR-leluista. Myyjä hieman ihmetteli kun kysyin olisiko mittaa, että tietäisin montako senttiä leveä hevoslelu on. Sen piti nimittäin mahtua pastellilistan päälle.

Sitten vain purkamaan valmiiksi koottu peili palasiksi. Tällä kertaa maalasin hevosen spray-maalilla, koska se ainakin kuivuu nopeasti. Pääsin tuhoamaan kalliin hienosti käsinmaalatun schleich-hevosen, hieno tunne! Spreijasin kullalla myös alunperin valkoiset pastellilistat. Sitten vain taas kasaamaan... Lopuksi kiinnitin hevosen jaloistaan pikaliimalla. Pakkasin peilin niin hyvin kuin mahdollista ja se pääsi onnellisesti perille. Ja mikä tärkeintä: lahjan saajakin taisi olla tyytyväinen!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti